PROMO-ENSEMBLE

Medio 2016 is het promo-ensemble van de Vereniging Huismuziek Nijmegen e/o opgericht met als doel meer bekendheid te geven aan Huismuziek en zodoende wellicht nieuwe leden aan te trekken.

Maar dat is het niet alleen. Wij zijn een ensemble van enthousiaste “gevorderde” spelers van blokfluit (bas, tenor, alt en sopraan) aangevuld met een dwarsfluit en begeleid door een gamba. Bijna alle spelers maken deel uit van een van de vier speelgroepen die Huismuziek heeft. Het repertoire dat gespeeld wordt bestaat voornamelijk uit oude middeleeuwse muziek. We hebben erg veel plezier in het samenspelen en proberen ons niveau voortdurend te verbeteren.

We treden op bij openbare gelegenheden zoals Nijmegen Klinkt, of daar waar wij worden uitgenodigd, bijvoorbeeld in het streekmuseum de Locht in Melderslo. Ook hebben we rond kerst een concert gegeven bij Open Podium in de Stevenskerk (Zuiderkapel) en bij Feest van Licht in museum Orientalis. We hadden hiervoor een speciaal kerstrepertoire ingestudeerd.

Locatie: Fretstraat 32 Nijmegen

Oefendata's:  woensdagavond 29 augustus, 10 oktober, 14 november, 12 december, 19 december 2018 en 16 januari, 13 februari, 6 maart, 3 april en 8 mei 2019

Odoo text and image block