Odoo - Sample 1 for three columns

Karin Elkerbout

Ik ben al vele jaren betrokken bij Huismuziek Nijmegen.

Eerst leidde ik een gemengde speelgroep, nu al weer heel wat jaartjes blokfluitgroep de Klokketoren.

Als blokfluitist en muziekdocent vind ik het heel leuk om mijn kennis en muziekervaring te delen met deze groep.

De speelavonden zijn  wat mij betreft een goede mix van hard werken en het goed en gezellig met elkaar hebben.

Naast het werken aan ons jaarprogramma probeer ik ook wat tijd in te ruimen voor werken aan techniek (dit jaar een toonladder-project).

De Kerstspeeldag, eindpresentatie en jubilea moeten natuurlijk ook voorbereid en geleid worden. Het is heel fijn om dat in zo'n goede samenwerking met mijn collega-speelgroepleiders te kunnen doen.

Over mijzelf:

Ik studeerde aan het Gronings conservatorium, geef les aan kinderen en volwassenen, coach een aantal blokfluitkwartetten, leid nog een speelgroep van de Huismuziekafdeling Arnhem (de Suite), verzorg lessen in de basisschool binnen het project Music4all, speel behalve blokfluit traverso en viola da gamba.

Maria van der Voort

Ik heb blokfluit en Viola da gamba gestudeerd. Blokfluit aan het Conservatorium van Maastricht en gamba aan het Conservatorium van Neurenberg.

Al tijdens mijn opleiding heb ik ensembles van kinderen en volwassenen geleid.

Het allerleukste vind ik het met elkaar mooie muziek maken.

Momenteel werk ik (behalve met de Huismuziekgroepen) met ensembles in verschillende bezettingen.

Ik geef diverse soorten workshops voor oude en nieuwere muziek.

Daarnaast geef ik blokfluit- en gambalessen.

Odoo - Sample 3 for three columns

Heleen de Witte

Ik ben nog maar net begonnen als speelgroepleider bij Huismuziek. Tot nu toe vind ik het heel leuk en ook de groep is erg gezellig. Reden genoeg om, als je leuke mensen zoekt om samen muziek mee te maken, je er bij aan te sluiten!

Buiten de Huismuziek leid ik regelmatig groepsrepetities van andere amateurorkesten zoals Flos Campi en Het Gewestelijk Orkest in Cuijk.

Thuis in mijn lesruimte heb ik een redelijk grote lespraktijk.

Samen met mijn man heb ik een zaak voor verhuur, restauratie , finetuning en verkoop van alle soorten strijkinstrumenten en accessoires. Hij heeft verstand van de instrumenten en ik doe de administratie.

Ik ben mijn studie dwarsfluit begonnen aan het Maastrichts Conservatorium, heb daar mijn docerend musicus diploma behaald, daarna ben ik op uitnodiging van de beroemde fluitist William Bennett in Freiburg im Breisgau verder gaan studeren. Na het behalen van het Solistendiplom heb ik in Maastricht nog het UM diploma en de aantekening kamermuziek beide cum laude behaald.

Ik heb tijdens en na mijn studie gewerkt bij Het Limburgs Symfonieorkest, het St√§dtisches Orchester Aachen en Nederlands Philharmonisch Orkest. Uiteindelijk ben ik gaan werken als fluitist bij Het Gelders Orkest, dat heb ik 25 jaar gedaan. 

Toen ben ik gestopt om meer tijd te hebben voor leuke projecten zoals Mythisch met Muziek ( www.mythischmetmuziek.nl ), kamermuziekensembles, begeleidingsorkesten, de  strijkinstrumentenzaak en natuurlijk voor Huismuziek.